Nakon što u razumnom roku nije dobio odgovore na pitanja, županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač uputio je novo priopćenje za javnost vezano za rad v.d. ravnateljice Narodnog muzeja Zadar Renate Peroš, čiji vam dio donosimo:

- U ovom sazivu Županijske skupštine niti jedan vijećnik čak niti iz vladajuće većine nije stao za govornicu i rekao da ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš radi svoj posao dobro i korektno. To nikada nisu izrekli ni župan Božidar Longin, ni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić, ni predsjednica Upravnog vijeća NMZ Marina Dujmović Vuković, ni bivši predsjednik UV Zlatko Begonja... Tko bi normalan mogao izreći takvu blasfemiju nakon 7 protuzakonitih zapošljavanja, enormnih troškova reprezentacije po zadarskim restoranima, nanošenja goleme financijske štete Narodnom muzeju, nebrojenih afera, sudskog progona novinara koji su izvještavali o tim aferama... Čak niti sama Renata Peroš nije u stanju niti jednom jedinom riječju braniti svoje izvješće o radu i svoj rad. Na županijskoj skupštini 2017. godine se nije pojavila, a 2018. godine je „zaboravila" pitanja koja su joj postavili vijećnici nekoliko minuta prije njezinog izlaska za govornicu.

Međutim pored svega toga iz svima znanih razloga Renata Peroš mora i dalje biti ravnateljica Narodnog muzeja Zadar. Pa se mijenja Statut ustanove, prilagođava natječaj za ravnateljicu kako bi ona bila jedini kandidat. Onda bi valjda krimen izbora bio manji jer se eto nije imalo koga drugog!? Na pisanje medija, nepobitne činjenice i okolnosti nitko od vladajućih se ne očituje, svi šute. Valjda misle da će ignoriranjem i metenjem pod tepih sve jednom utihnuti. Ignorancija ide čak toliko daleko da mi kao županijskom vijećniku ni nakon gotovo 3 mjeseca ne stižu odgovori na protokolirana pitanja o Narodnom muzeju i Renati Peroš ( odgovore na pitanja po drugim temama dobivam u koliko-toliko razumnom roku). Ne mogu se dobiti informacije zašto je Narodni muzej kao pravna osoba progonio novinare; da li su tu tužbu odobrili župan i pročelnica; da li isti odvjetnički ured u postupku zastupa Narodni muzej, Peroš i Ricova; tko plaća taj odvjetnički ured; da li su nekome isplaćivana novčana sredstva i u koju svrhu... 

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač