Poznata muška pjevačka skupine Vukšićki bećari u nedjelju je ugostila KUD "Sv. Marko " Vionica iz Općine Čitluk. U povodu bratimljenja zajednički su bili nazočni na misi u crkvi sv. Kate u Vukšiću. Vukšićki bećari i muški crkveni zbor pjevali su čuvenu starodrevnu pučku Vukšićku misu, a KUD sv. Marko Vionica psalme i duhovne šansone. Misu i bratimljenje snimani su za HRT-ov serijal Lijepom našom.

Prije početka mise gosti iz Hercegovine uručili su župniku fra Boži Mandariću kip Gospe iz Međugorja, koji će u crkvi sv. Kate ostati kao spomen na sklopljeno bratimljenje. Fra Božo Mandarić se od srca zahvalio na vrijednom daru te je dao božji blagoslov za goste i domaćine.

Vukšićki bećari i KUD "sv. Marko " Vionica stekli su veliko prijateljstvo tijekom zajedničkog nastupanja emisije Lijepom našom u Benkovcu i Ljubuškom. Bila im je velika želja da svoje bratimljenje obave u Vukšiću.

- Dragi prijatelji čini mi se da ovo sjeme koje 25 godina sijemo serijalom Lijepa naša našlo plodno tlo među vama. Zbližilo je vas divne ljude koji jednako razmišljaju i vole to što čine a to je njegovanje tradicijske kulture i ljubav prema Hrvatskoj. Ovo što doživljavam s vama zaista je za svaku pohvalu i mi se osjećamo ponosni i počašćeni jer naš trud daje velike plodove, rekao je autor emisije Lijepom našom Branko Uvodić, koji ih je pozvao na snimanje 28. svibnja u Jajce.

Vukšićki bećari za svoje goste i visoke uzvanike pripremili su bogati domjenak uz pjesmu do ranih jutarnjih sati.