Vozač saniteta Ivan Gašpar izgubio je na Općinskom sudu u Zadru tužbu protiv Doma zdravlja Zadarske županije radi isplate osnova razlike plaće za razdoblje od 15. veljače 2016. godine do 9. travnja 2018. godine, odnosno od dana suspenzije do povratka na posao.

Gašpar, kojeg je na sudu zastupao pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija, tražio je ukupno 30.600 tisuća kuna. U tužbi je naveo kako se prethodno obratio ravnateljici Renati Bek sa zahtjevom za isplatu razlike plaće koju bi ostvario da nije neopravdano udaljen s posla. Prije udaljenja s posla primao je plaću sukladno ugovoru o radu po kojem je raspoređen da radi po smjenama, subotom, nedjeljom, blagdanima, noću, kao i u vanjskom sanitetu pa ističe da je oštećen za sve stavke koje bi ga pripale da je radio. Unatoč zahtjevu, ravnateljica nije mu isplatila razliku plaće pa je podigao tužbu kojoj se usprotivio Dom zdravlja navodeći kako je Gašparu isplaćena puna naknada plaće pa s tog naslova nema nikakvih potraživanja. Ako nije radio ili ako nije smio i mogao raditi onda neosnovano zahtijeva naknade koje objektivno nije mogao ostvariti, istaknuli su iz Doma zdravlja.

- Kako nije sporno da je za vrijeme udaljenja s radnog mjesta tužitelj ostvarivao naknadu plaće, ne može isti osnovano zahtijevati razliku koju bi eventualno ostvario da je u utuženom razdoblju radio, odnosno da je obavljao rad koji bi mu omogućio ostvarivanje prava na prekovremeni rad, satnicu, noćni rad i niz drugih naknada koje bi inače ostvario i koje bi u povećale plaću da nije bio suspendiran, stoji u obrazloženju presude donesene 8. svibnja.