Sjeverna plaža na Punti Bajlo poprima obrise uređenog kupališta i šetnice. Na novom izgledu plaže u Arbanasima posljednjih 15-ak dana rade zaposlenici zadarske tvrtke Stipčević, ugovorenog gradskog izvođača za radove na javnim površinama.

Postavljen je zid koji će, prema projektu arhitektonskog studija Rene, odjeljivati šetnicu od prostora plaže i kupališta kako bi omogućili kupačima da na odvojenim površinama nađu minimum privatnosti. Na površini od 1628 m2 uredit će se dio za sjedenje, dohraniti šljunak i postaviti nove opločnice. Postojećem zelenilu bit će dodane žardinijere s tamarisima i grmolikim autohtonim biljkama. 

Plaža će biti spremna za novu turističku sezonu, rekao nam je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti kojem je ove godine za brigu o plažama u gradskom proračunu osigurano 600 000 kuna, dvostruko više nego prošle godine. Većina od ovog iznosa ići će upravo na uređenje plaže uz Uvalu Bregdetti, a točan trošak radova znat će se nakon ispostave računa Stipčevića.