Dr. Predrag Orlović dobio je novi mandat na čelu Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Jednoglasna je to odluka peteročlanog Upravnog vijeća kojeg vodi NHR-ov županijski vijećnik Stipe Bjeliš.

- Obojica kandidata, aktualni ravnatelj te njegov zamjenik Mirko Erstić, priložili su kvalitetno napisane programe rada po kojima se vidjelo da su u struci. Orlovićev je bio za nijansu bolji, što je, možemo reći, i očekivano s obzirom da je već na čelu ustanove, rekao nam je Bjeliš nakon završetka sjednice koja je trajala nešto više od sat i pola vremena.

Izboru novog-starog ravnatelja iz redova NHR-a, čiji su mandat obilježile određene afere, prethodila je smjena bivšeg predsjednika Upravnog vijeća dr. Slavka Marića kao i kritika od strane diskvalificiranog kandidata dr. Miljenka Ćoze. Slijedi dostava obavijesti ostalim kandidatima, od kojih je čak troje od petero otpalo prije današnje sjednice. Oni na odluku Upravnog vijeća kao drugostupanjskog tijela nemaju mogućnost žalbe, već je moguće jedino pokretanje upravnog spora.