Povodom košarkaške utakmice kvalifikacija za ostanak u „ABA ligi" između KK „Zadar" iz Zadra i KK „MZT Skopje Aerodrom" iz Skopja, Republika Sjeverna Makedonija,koja će se održati danas s početkom u 17:00 sati u dvorani „Krešimira Ćosića", iz PU zadarske stižu upute građanima i posjetiteljima.

S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača, policija će poduzimati mjere i radnje sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima, kako bi ova utakmica protekla u povoljnom sigurnosnom ozračju.

Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja policija će snimati ovo javno okupljanje.

- Svim posjetiteljima savjetujemo da u bližoj zoni dvorane „Krešimir Ćosić", ne parkiraju vozila na prometnicama, nogostupima i prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje ili na kojima je parkiranje zabranjeno. Dvorana se na dan utakmice otvara u 15,30 sati, a u funkciji će biti svi ulazi u dvoranu. Svim posjetiteljima savjetujemo raniji dolazak u dvoranu zbog njihovog obaveznog detaljnog pregleda na ulazima i kako bi na vrijeme zauzeli svoja mjesta u dvoranu.

Ovim putem svi posjetitelji športske priredbe se pozivaju na korektno navijanje i ponašanje kako ne bi dolazilo do kršenja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.