ZADAR- Umjesto voća i povrća koje se godinama prodavalo u maloj trgovini u Ulici Mihovila Klaića, ovih dana otvorena je još jedna suvenirnica.

Bivši korisnik tog gradskog prostora ovršen je od strane Grada Zadra čiji je Odjel za upravljanje gradskom imovinom krajem prošle godine iznajmio taj prostor zagrebačkoj tvrtki Gemma MG. Oni su se javili na natječaj na kojem su za dva poslovna prostora u povijesnoj jezgri licitirali prilično visoke iznose. Za prostore na adresama Ulica plemića Borelli 1 i Ulica Mihovila Klaića 4 ponudili su dvostruko veći iznos od početne cijene mjesečnog zakupa. Skoro su oborili rekord cijene najma gradskih prostora sa 71 euro, koliko su ponudili za prostor na početku Ulice plemića Borelli, a dok su u Klaićevoj licitirali s iznosom od 62 eura po kvadratu.

Nakon preuređenja prostora u toj su trgovini otvorili Ornament trgovinu s asortimanom drvenih ukrasa, tekstil i nakit iz Azije. Tko ne uđe u trgovinu Ornament u Klaićevoj ulici, odmah iza Četiri kantuna pa desno naići će na drugu trgovinu istočnjačke robe.