Arsenal je 12. travnja rezerviran je za senzibiliziranje javnosti s problemima oboljelih od multiple skleroze. Za to će se pobrinuti Udruga MS tim Hrvatska i njihov popularni MS talk, ali i Teatar "Točka na I" s predstavom koja se bavi ovom bolešću. 
MS Talk, odnosno predavanje pod nazivom "Moja nevidljiva multipla skleroza" s početkom u 18 sati, održat će se u organizaciji udruge oboljelih od multiple skleroze MS Tim Hrvatska. Predavači su doc. dr. sc. Mario Habek iz KBC Zagreb, dr. med. Milica Komšo, specijalist neurolog i predsjednica udruge MS tim Hrvatska, Mirjam Jukić. Pozivamo Vas na sasvim drugačije predavanje koje je svojevrsni "talk show" između oboljelih i doktora. Govorit ćemo o našim simptomima vidljivim i nevidljivim te preporukama kako ih ublažiti. Proći ćemo kroz sva lica multiple skleroze. Imat ćete priliku za pitanja i razgovor sa predavačima. MS talk je predavanje kojima se oboljeli educiraju i upoznaju s najnovijim istraživanjima i saznanjima o svojoj bolesti od koje u svijetu boluje preko 2,5 milijuna ljudi, a lijeka za ovu progresivnu autoimunu bolest još uvijek nema.
 
Nakon predavanja, u 19,30 sati, po prvi puta u Zadru će biti upriličena i predstava Duet za jednog  Teatra Točka na I.
U ovoj drami inspiriranoj stvarnim životom i pričom renomirane čelistice Jaquline DuPre, poznata violinistica Stephanie Abrahams, oboljela od multiple skleroze, odlazi na seanse kod psihijatra Dr. Feldmanna s ciljem da prevlada depresiju koja se javila kao posljedica bolesti. Kroz susrete s psihijatrom glavni lik Stephane Abrahams postepeno se ogoljuje, sve dok se, natjerana u mrtvi kut stručnim vodstvom psihijatra, konačno ne suoči s činjenicom da, iako žrtva opake bolesti, ne mora «igrati ulogu žrtve», te na taj način otvori sebi šansu za iscjeljenjem i to onim psihičkim, jer je fizički njezina bolest vodi neupitno u smrt.
Ulaz je besplatan a ovaj event ima za cilj senzibilizaciju javnosti na probleme oboljelih od multiple skleroze od koje u Hrvatskoj boluje gotovo 7000 osoba.
 
Prije MS Talka bit će predstavljena i knjiga autorice Mirjam Jukić, Imate multiplu? Imam i ja.
Mirjam Jukić  dugogodišnja je novinarka, majka trojice sinova i uspješna poslovna žena koja je oboljela od multiple skleroze. Ova je knjiga njezin način borbe s dijagnozom i svime što ova bolest s tisuću lica nosi.
Knjiga je skup blogova koje je autorica vodila u prvih nekoliko godina dijagnoze, dok je, kako i sama kaže, hvatala konce kako dalje živjeti s novom prijateljicom multiplom. Iz njezine svakodnevne borbe, osim ovih britkih, ali i šaljivih  dnevničkih tekstova, koji opisuju svakodnevicu oboljelih od MS-a, nastala je i Udruga MS tim Hrvatska koju je osnovala i vodi je zajedno s curkama čije zgode i opisuje u ovoj knjizi. Knjiga može biti svojevrsni priručnik za početnike, novooboljele od multiple skleroze.
„Ako sam samo jednoj osobi pomogla u borbi s ovom našom bolesti, onda sam uspjela i sav trud se isplatio."
Mirjam Jukić
 
„Ovo je knjiga o golom životu, bez uljepšavanja. Mnogi smo čuli o MS-u, a u ovoj je knjizi on stvaran, među nama."