Policijski službenici 1. policijske postaje PU zadarske provode kriminalističko istraživanje nad šest osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a odnose se na utakmicu Zadar - Crvena zvezda odigranu 9. ožujka ove godine na Višnjiku. Podsjetimo, ABA liga je KK Zadar kaznila s 12.000 eura i poručila da razmisli o tome želi li, s obzirom na napade na nacionalnoj osnovi, biti dio ovog natjecanja.

Zadarska policija uputila je optužni prijedlog protiv 26-godišnjaka, 23-godišnjaka, dvojice 18-godišnjaka i dvojice maloljetnika zbog kršenja navedenog zakona, članak 4. stavak 1 i podstavak 7, odnosno "pjevanja pjesama ili dobacivanja poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne ili vjerske pripadnosti ili neke druge posebnosti". Jedan maloljetnik prekršio je i podstavak 8, koji se odnosi na paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava.

Za sada nije poznato kako će proći navijač koji je istaknuo zastavu s vrbom, aludirajući na poznati uzvik "Srbe na vrbe". Svim navijačima izrečena je i mjera zabrane posjećivanja sportske dvorane na Višnjiku u trajanju od osam dana, pa oni neće moći nazočiti sutrašnjoj utakmici protiv Hermes Analitice. No već za rukometnu utakmicu protiv Srbije koja se igra 14. travnja zabrana prestaje vrijediti.