Pet godina od skandala u gradskoj vijećnici i podizanja privatne tužbe za klevetu, bivši gradski vijećnik Reno Sinovčić danas je na sudu ispričao pozadinu optužbe o silovanju samohrane majke koju je 2014. godine izrekao na račun aktualnog predsjednika GO SDP-a Antuna Novoselovića

Na čuđenje prisutnih stranaka u trosatnoj raspravi, bivši vlasnik VOX medija istaknuo je kako on Novoselovića nikada nije optužio za silovanje kao ni navodna žrtva koja mu je ispričala da ju je SDP-ovac napao. U kontradiktornom iskazu potom je rekao kako silovanje može biti i poljubac ili ugriz protiv volje. Na sud je pozvao i dvojicu svjedoka koji su bili izvanbračni partneri navodne žrtve, čije je ime prvi put nakon pet godina otkriveno (podaci poznati redakciji). Na upit suca Ante Bačića obznanio ga je bivši izvanbračni suprug te žene s kojom ima dijete. 

- Njezina prijateljica ispričala mi je da joj se jednog dana u jednom stanu desilo zlo te da je krvavu robu bacila u kontejner. Ne znam je li ju udario ili nešto drugo. Kad sam je pitao, ona mi je rekla da se ne petljam, a prijateljica mi je objasnila kako su obje bile ušutkavane. I jedna i druga su mi spomenule ime Novoselovića. Prvo mi je rečeno da riječ o nekom čovjeku iz Koprivnice, a kasnije su mi s vremenom otkrile ime, rekao je rekao je S.G. koji je na pitanje Novoselovićevog odvjetnika otkrio kako je ranije osuđivan zbog posjedovanja marihuane. 

Danas je na sudu svjedočio i M.S. no on nije htio imenovati ženu s kojom je povremeno živio 2012. i 2013. godine. Njegovo svjedočenje obilježila je pak sve poznatija izlika "ne sjećam se". 

- U noćima se budila u šoku zbog noćnih mora. Rekla mi je da je napastovana. Ne sjećam se da je rekla tko ju je napastovao, možda i jest. Morate me razumjeti, bilo je to davno i ne bih htio nešto krivo reći. Nije upotrijebila riječ silovanje, već nelagodnost, a ja osobno nisam tražio detalje, rekao je M.S. 

Je li spomenula krvavu robu, sugestivno ga je upitao Sinovčić, a svjedok je odgovorio: "Možda i jest, ali ja se toga ne sjećam". Bivši vlasnik VOX-a njegov je nerječit iskaz kasnije pravdao strahom, a na sudu je iznio i svoju obranu:

- Žrtva je došla kod mene na razgovor u prostorije VOX-a u Arbanasima 5-6 mjeseci prije nego što sam to rekao na sjednici Gradskog vijeća. Ja sam tu ženu tada prvi put vidio u životu. Došla je s ciljem da mi ispriča priču od koje je imale noćne more. Istaknula je kako će joj biti lakše ako mi kaže što se dogodilo. Rekla mi je kako je nju i prijateljicu jednog dana policajac S. A. pozvao u stan na piće. Tamo ju je Novoselović uzeo za ruku i odvukao u sobu. Tresla se dok mi je ovo pričala. Nije mi rekla da ju je silovao, niti da nije, a niti sam ja to ikad rekao. Silovanje može biti i kad se ljubi i grize nekoga protiv njegove volje, ne morate ga „staviti" da bi bili silovatelj. Rekla mi je da je Novoselović bio nasilan, pijan, neuračunljiv. Ne znam koliko je to trajalo. Policajac S. A. je uletio u sobu, izderao se na njega i razdvojio ih. Ona je to iskoristila kako bi pokupila robu i s prijateljicom napustila stan. U njezinom se stanu oprala i presvukla, a krvavu robu bacila je u kontejner kako ne bi netko saznao za sve. No tu nije bio kraj. S. A. i Novoselović su znali što će biti ako u javnost dospije što je Novoselović napravio i što je ovaj drugi pokušao prekriti. I onda je počeo pakao pritisaka kojeg je žrtva liječila lijekovima. Novoselović joj je zvonio na vrata stana gdje je živjela, vozio bi ju na farmu krava na Bokanjcu kako bi je opustio. Okolni policajčići su vršili privolu onako komunistički - "drugarice nemojte". Razgovarao sam i s njezinim ocem. On je znao za ovaj slučaj, ali ga nije prijavio jer su se bojali moćne policijske značke, rekao je Sinovčić ističući kako je spreman ići na poligraf. 

U završnoj riječi ostao je pri tvrdnjama da je nevin, dok je tužiteljstvo zatražilo sankcije za klevete koje je u svojim medijima iznosio nakon sjednice Gradskog vijeća za koju ima politički imunitet.

- Danas smo čuli pokušaj obrane u tome da se ispriča tobožnja verzija koju je okrivljeniku prijavila navodna žrtva, a prigodno su se pojavila i dva njezina izvanbračna partnera od kojih jedan slučajno ime isto prezime kao okrivljenik i iz njegovog je rodnog mjesta, a drugi je bio kazneno gonjen, tvrdi nevino, za vrijeme dok je tužitelj bio načelnik krim policije. Oni saznaju o nekom neobičnom događaju u koji je umiješan tužitelj, ali ne mogu zaključiti ništa o težini i sudionicima događaja. Za ocijeniti je da je riječ o lažnim iskazima uz debelu dozu opreza da ne pređu granicu onoga što se u sudskom postupku može tolerirati. Iz obrane okrivljenika danas smo čuli da se on niti jednog trenutka nije izašao izvan onoga što je čuo od žrtve. Tako naglašava da ona njemu nije govorila o silovanju pa da je i on stoga pazio u medijskom plasiranju njezinih navoda da takvo nešto ne izgovori. Koliko je to točno, jasno je vidljivo iz članaka u kojima se piše o silovatelju monstrumu i monstruoznom silovanju, što znači da i po tom osnovnom pitanju okrivljenik ne govori istinu. Sudu se predlaže da neosporno zaključi da je riječ o izmišljenom događaju, zlonamjerno plasiranom i osvetoljubivom, istaknuo je odvjetnik Milan Petričić zatraživši javnu objavu presude u dnevnom tisku kao i na HRT-u koji je pratio priču. Sudac Ante Bačić presudu će donijeti za tri dana.