Pročelnik Darko Kasap izvijestio je o dinamici radova na pet gradilišta koja su otvorena na cestama kojima upravlja Grad Zadar.

U Riječkoj ulici, koja spaja Molatsku i Skradinsku ulicu, do sada su završeni radovi na fekalnoj kanalizaciji. Vrijednost ugovorenih radova je 1.796.415.65 kn s PDV-om. Radovi bi se, prema riječima Kasapa, trebali završiti do lipnja.

Prvog tjedna u travnju trebali bi sa zakašnjenjem biti gotovi radovi na prvoj fazi dijela Ulice Nikole Tesle. Na potezu od raskrižja s ulicama Domovinskog rata i Benka Benkovića do rotora radi se i na vodoopskrbnom, oborinskom i fekalnom kolektoru te javnoj rasvjeti. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.758.400,98 kuna (s PDV-om).

Obnavlja se i dio ulice Puta Stanova što će biti završeno polovicom lipnja, prema ugovoru potpisanom na 6.6 milijuna kuna s PDV-om. Rekonstrukcija prometnice na Putu Stanova bila je nužna kako bi se povećala protočnost prometa koja je postala znatno manja od potrebne te radi osiguranja veće sigurnosti prometa vozila i pješaka. Zajedno s rekonstrukcijom prometnice rekonstruirat će se i poboljšati postojeća komunalna infrastruktura, naglasio je Kasap.

Također, radovi se izvode i na spoju ulica J. Križanića i Puta Bokanjca koji će biti gotovi za mjesec dana. Građani još uvijek ne mogu predočiti kako će to biti i spoj prema Žmirićima, naveo je pročelnik Kasap.

Za 590 000 kuna radi se i spojna cesta u Petrčanima (Ulica XXlll i Put Radmana). Svi navedeni radovi bit će gotovi do početka turističke sezone, ustvrdio je resorni pročelnik. Tada će biti manja domaća prometna gužva, ali onda stižu vozila turista na obnovljene zadarske prometnice.