U četvrtak, 28. ožujka u konferencijskoj dvorani Podzemnog grada Paklenica s početkom u 11,00 sati održat će se Znanstveno-stručni skup pod nazivom „Izazovi Velebita".

Glavni cilj skupa je ukazati na utjecaje i potencijale turizma na lokalni razvoj, prvenstveno Ruralnog turizma koji je značajan činitelj u aktivaciji i održivom razvoju ruralnog prostora. Ruralni turizam ima vrlo važnu funkciju u razvoju ruralnih područja, ali i cjelokupnog gospodarstva. 

Koji su potencijali i kako turizam utječe na lokalni razvoj na Znanstveno-stručnom skupu govorit će Dragica Jović, voditeljica službe za promidžbene aktivnosti i ugostiteljsko-turističku djelatnost, JU „Nacionalni park Paklenica i Marjana Marasović ispred TZ-a općine Starigrad o posebnim oblicima turizma u Nacionalnom parku Paklenica i njihovom utjecaju na lokalni razvoj; sr.sc. Božena Krce Miočić sa Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru o avanturističkom turizamu; Mihaela Kadija, direktorica TZ-a Zadarske županije o brend strategiji Zadarske županije-  "Reci DA svemu"; Ines Ličina, viši analitičar Službe za zajmove HAMAG-BICRO o mogućnostima financiranja projekata; Zoltan Bartaky, predsjednik Letačkog kluba Bumbar iz Požege o pustolovnom turizmu - Paragliding Velebit i Marin Marasović, vlasnik tvrtke Hotel&Travel Agency Rajna o primjeru razvoja outdoor turizma na rivijeri Paklenica.

Svi sudionici Skupa imat će priliku sudjelovati u panel raspravi te na taj način dobiti odgovore na sva pitanja iz domene Znastveno-stručnog skupa.
Glavni organizatori su Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Općina Starigrad i Javna ustanova Nacionalni park Paklenica.
Suorganizatori su Grad Obrovac, Općina Jasenice, TZ Općine Starigrad, TZ Grada Obrovca, TZ Općine Jasenice i LAG Bura.

Ugodnu i opuštenu atmosferu omugućit će ženska klapa „ARIA" iz Starigard-Paklenice!