U drugom dijelu lučice Foša ovih se dana odvijaju višestruki radovi na pomorskom dobru: jedini u režiji Grada Zadra, a drugi privatnom inicijativom.

Gradski komunalci uređuju plažu za pse na mjestu neuređenog dijela obale. On je sada nasut jer sezona za kupanja pasa počinje ranije nego ona kada će se na isto mjesto doći i kupači. Kako će se odvijati suživot, to još nitko ne zna. Komunalni odjel uređuje dio obale ( plaža za pse ) kako bi vlasnici s kućnim ljubimcima dobili lokaciju za druženje uz more. Riječ je o dohrani i oplemenjivanju dijela obale. Radove izvodi Stipčević. Po potrebi ćemo korigirati i implementirati sve potrebno u tom dijelu. Cijenu detaljno po isporučenim situacijama , procijenjena vrijednost radova do dvadeset tisuća kuna, glasi informacija iz Odjela za komunalne poslove i zaštite okoliša.

Istodobno se radi na sanaciji obalnog zida kojeg je urušilo olujno jugo.- Na dijelu gata prije mjesta zaustavljanja vozila hitne pomoći po izvidu ronioca potrebno je injektirati beton i dovesti popločenje u uredno stanje. Mjesto zaustavljanja vozila hitne pomoći komunalni odjel će osigurati ogradom od neželjenih posljedica, izvijestio je pročelnik Robertino Dujela.

Nastavak akcije je u domeni Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo jer je uslijed nastalih velikih oštećenja potrebno odraditi geotehnička istraživanja temeljnog tla. Ono će, prema riječima pročelnika Dujele, dati odgovor kako pristupiti projektiranju, izraditi projektnu dokumentaciju i pristupiti rekonstrukciji. Treći radovi odvijaju se ispred terase Ribljeg restorana.

Grad Zadar nema nikakve veze s tim radovima, ističe pročelnik Robertino Dujela. Tko ih izvodi i je li o tome obaviještena Lučka kapetanija, pitanja su koja smo postavili Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Evo odgovora.