Zadar je u Podgorici propustio prvu meč-loptu u borbi za opstanak u ABA ligi. Iako je momčad Ante Nazora vodila većinu utakmice, u završnici nije imala ni snage niti kvalitete za prevagu koja donosi pobjedu. Igra bez niskih, brzih igrača učinila je svoje pa je Zadar ostao bez ideja kako završavati napade a da se ne radi o isforsiranom šutu za tri poena. A on je sinoć bio na mizernih 23 posto.

- Budućnost je pokazala da ima kvalitetu u završavanju utakmice, da je nadmoćna ekipa u odnosu na nas. Moram čestitati svojim igračima jer su odigrali maksimum, imali su petlju stajati na terenu, parirati protivniku i doći u šansu da budemo blizu u finišu. Odlučilo je par izgubljenih loptu u prijenosu, par isteka napada. Trebao nam je neki lagan poen, skok, kontra, da se utakmica okrene u našu stranu, ali eto sport je takav, kaže Nazor.

Crnogorske novinare zanimalo je zašto nema Amerikanaca Kwamea Vaughna i Marija Littlea.

- Vaughn je ozlijeđen, još traje rehabilitacija, a Little je pod suspenzijom jer je zakasnio na treninge nakon pauze od Kupa.

Ali nedostajao vam ja baš taj vanjski šut kad se odlučivala utakmica.

- Igrali su oni koji su bili tu. Ovoj ekipi nedostaju tri Amerikanca, jer je jedan pao na doping testu, ali eto, koga nema bez njega se mora, zaključio je Nazor.