U akciji dobrovoljnog davanja krvi među učenicima srednjih škola, koju drugu godinu za redom organizira Crveni križ, za sada vodi Tehnička škola. Oni su prikupili 40 doza krvi. U današnjoj akciji učenika iz četiri škole iz zgrade u parku Vladimira Nazora, sudjelovalo je 120 učenika. Prvi put se dogodilo da je više bilo učenica među davateljima, za što referent za DDK Crvenog križa Šime Lisica nije mogao dati objašnjenje s obzirom na to da su muškarci uglavnom davatelji krvi.

Današnja akcija provedena je u predvorju zadarskog kazališta. Medicinsko osoblje Odjela za transfuziju krvi zadarske bolnice prikupilo je 35 doza krvi.
Gotovo sve srednje škole osim Glazbene obuhvaćene su ovom akcijom koja se nastavlja u samim školama tijekom ovog mjeseca.

Danas su krv davali maturanti Gimnazije Vladimira Nazora, Gimnazije Jurja Barakovića, Prirodoslovno-grafičke škole te Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

S obzirom na njihovu dob, ovo je većini učenika bilo prvo darivanje.

- U akciji sudjeluju naši maturanti, koji su se oduševili kada su čuli za ovu ideju. Do akcije je došlo na inicijativu Crvenog križa, a mi koji dijelimo ovu školsku zgradu htjeli smo i na ovaj način pokazati jedno zajedništvo koje nas i inače krasi, rekla nam je ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Marjana Bakmaz.