Glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić otkrio je danas detalje odluke tadašnjeg samostalnog suda u Pagu kojom su djeca, kojih je otac bacio s kata kuće, još prije nekoliko godina trebala biti oduzeta roditeljima.

- Postupak je pokrenut 2013. godine. Radilo se o privremenoj mjeri kojom su djeca, najstarija kći i dvije djevojčice, oduzete od roditelja. Određeno je da će biti dodijeljene Centru za socijalnu skrb ili nekoj udomiteljskoj obitelji. Nakon nekoliko mjeseci, u veljači 2014. godine, Centar je povukao takav prijedlog i postupak je obustavljen.

Zasad još nije poznato iz kojih je razloga došlo do povlačenja odluke kojom je mogla biti izbjegnuta tragedija.

- U odluci se ne navode razlozi povlačenja. Kako je inicirao odluku, Centar je tako i povukao prijedlog za ovrhu i privremenu mjeru, rekao je Klarendić.

Majka žrtava i 54-godišnji otac, koji se nalazi u istražnom zatvoru, 2017. godine su osuđeni zbog zanemarivanja danas punoljetne kćeri koja više ne živi s njima. Izrazili su žaljenje i dobili uvjetnu kaznu.

Djeca se srećom oporavljaju. Prema informacijama koje smo dobili od zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Edija Karuca, dječak i dvije djevojčice imaju potrebnu psihološku pomoć, igraju se i izlaze u dvorište. Majka je s njima, a datum i okolnosti pod kojima će izaći iz bolnice još nisu poznati. Njihova sedmogodišnja sestra, koja je u stravičnom činu najteže stradala, zbrinuta je u KBC-u Rebro i stabilno je.