Gotovo pola godine od podnošenja zahtjeva Zadarska županija dobila je odluku Ministarstva državne imovine o darovanju nekretnina u svrhu izgradnje skloništa za životinje.

Zemljište površine 47.080 m2 nalazi se uz županijsku cestu Zadar-Pag između naselja Bokanjac i mjesta Briševo, tri kilometra od sjevernog izlaza iz Zadra. Nije uređeno i na njemu nema građevina, već samo nisko raslinje i makija. Prema novoj procjeni sudskog vještaka Dražena Žepine, tržišna vrijednost navedene nekretnine iznosi 1.662.000,00 kuna.

Darovanjem bi se izvršio prijenos prava vlasništva s Republike Hrvatske na Zadarsku županiju, kod Općinskog suda u Zadru, bez naknade, uz uvjet da Zadarska županija u roku pet godina od sklapanja ugovora o darovanju Ministarstvu državne imovine dostavi izvršnu uporabnu dozvolu.

Nakon zaprimanja dobrih vijesti iz Ministarstva, u Županiji su nadopunili dnevni red nove sjednice s Odlukom o stjecanju prava vlasništva na darovanoj nekretnini. Dugoočekivani projekt izgradnje azila u Zadru izvodit će se prema idejnom rješenju zadarskih arhitekata iz tvrtke Konus. Sada se još mora pronaći financijska struktura za radove na izgradnji.