Ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola donio je jučer odluku o odabiru izvođača za završnu fazu radova na rekonstrukciji obale u luci Jazine.

Među četiri pristigle ponude izabrana je ona splitske tvrtke Akropolis koja je u prvoj fazi 2013. godine dobar posao napravila i prije roka. Cijena građevinskih radova u završnoj fazi iznosi 4.115.272,19 kn bez PDV-a, odnosno 5.114.090,24 kn s PDV-om. Stipčević, koji je radio protekle dvije faze obnove obalnog zida u Jazinama, dostavio je nešto povoljniju ponudu, ali je ona odbijena zbog neispunjenog uvjeta tehničke i stručne sposobnosti. Naime, radnici zadarske tvrtke u prošloj godini nisu izvodili slične radove u vrijednosti od minimalno 3 milijuna kuna. Uvjete nabave ispunile su šibenske tvrtke, Tehma i Sagena, ali njihove su ponude bile više. 

U tijeku je rok mirovanja od 15 dana i žalbeni rok u trajanu od 10 dana nakon čega slijedi potpisivanje ugovora i početak radova. Ako ne bude žalbe, radovi će početi za 15 dana, rekao nam je ravnatelj Škibola.

Rekonstrukcija 205 metara dugog obalnog zida na strani Branimirove obale trajat će maksimalno 160 dana. U sklopu radova uklonit će 12 palmi, posađenih 80-ih godina prošlog stoljeća. Stabla će se deponirati nakon čega će ih pregledati stručna komisija iz Nasada. Ako se pokaže da su zaražene, zamijenit će se drugim drvećem.