Nakon javne rasprave županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač reagirao je na donošenje Urbanističkog plana uređenja (UPU) zapadnog dijela Vitrenjak II ističući kako nažalost zbog poslovnih obveza nije mogao nazočiti raspravi na kojoj su glavnu riječ vodili bivši dogradonačelnik Ivica Vlakić i njegov brat Jakov. Braća Vlakić upozorili su na pogodavanje investitoru - Kamen gradnji.

- Naručitelj izrade plana je Kamen gradnja koja je u vlasništvu tvrtke Tehno holding čiji je osnivač i vlasnik Zdenko Zrilić, a UPU je izradio Livakovićev D&Z. Prema opravdanim primjedbama braće Vlakić jasno je da UPU pogoduje naručitelju tj. investitoru, a na štetu je vlasnika parcela na tom području. Nekoliko stvari bode oči.

Kako je uopće moguće da Grad kreće u izradu Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II na zahtjev tvrtke Kamen gradnja čiji je vlasnik tvrtka Tehno holding koja je u dugu cca 970 milijuna kuna ? Kakva je vjerodostojnost tog naručitelja i investitora ? Zašto u pravilu izradu UPU- a projektiranja i nadzora u projektima ovakvog tipa radi Livakovićev D&Z?, poručio je Pupić Bakrač koji je ovaj upit poslao i resornom pročelniku Darku Kasapu te njegovom zamjeniku Matku Segariću koji je vodio raspravu. Uz priopćenje, u kojem ističe kako je Zrilić u kampanji za lokalne izbore podržao župana Božidara Longina i pročelnika Darka Kasapa, priložio je i bilješke uz financijsko izvješće tvrtke Tehno holding za 2017. godinu.