Sudski postupak protiv Darka Kovačevića Daruvarca, zbog prijetnje i nanošenja teških tjelesnih ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, od danas je u rukama sutkinje Mitre Meštrović. 

Sutkinja Meštrović na Općinski sud prešla je s Prekršajnog suda u ožujku ove godine nakon što joj je Državno sudbeno vijeće odobrilo zahtjev za premještajem. Njoj je slučaj predan automatskim izborom putem sustava e-spis jer je sudac Tomislav Šimić morao odstupiti zbog zdravstvenih razloga. Obrana je time, spletom nesretnih okolnosti, dobila ono što je tražila na početku samog suđenja kada je podnijela zahtjev za njegovim izuzećem uz obrazloženje da je "pristran". 

Daruvarcu se od 16. studenog sudi iza zatvorenih vrata na temelju odluke koju je, na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u svojstvu tužitelja, donio sudac Šimić kako bi zaštitio osobni i obiteljski život 18-godišnje oštećenice. Sutkinja Meštrović kao nova raspravna sutkinja službeno zakazuje novu glavnu raspravu i može odlučiti o ponovnom uključivanju javnosti u postupak. Sudska je pak praksa da se slučaj nastavlja ondje gdje je stao uz čitanje prijašnjih iskaza, što bi ipak moglo potrajati određeno vrijeme. U slučaju da do 14. prosinca ne bude donesena okrivljujuća presuda, 31-godišnji Kovačević tog datuma izlazi iz istražnog zatvora te će se u nastavku suđenja braniti sa slobode.