U boksačkom centru Pattinaggio u Puli u subotu je održan memorijal "Velikani pulskog boksa Aldo Buršić" i ujedno i drugo kolo Hrvatske boksačke lige na kojoj su nastupili i zadarski boksački klubovi.

Zadar su u Puli predstavljali Nikoleto Grdović iz BK Zadar (+81kg) s trenerom Draganom Vidaićem, BK Bandog s Martinom Brtanom (75 kg) i trenerom Robijem Modrićem te Petar Krešimir Knežević iz BK Rebel s trenerima Marijem Nikolićem Paćom i Icom Vuletom.

Sva trojica zadarskih boksača glatko su ostvarila pobjede nad izuzetno teškim protivnicima. Treba istaknuti mladog Kneževića koji je jednoglasnom odlukom stručnog žirija proglašen najboljim boksačem Hrvatske lige. Pobjednički pehar uručio mu je Ante Vičević, delegat HBS-a.

Zadrani su dominirali pulskim ringom i u konkurenciji od 70-ak boksača pokazali da je Zadar s pravom i grad boksa. U novi pohod na medalje idu 15. studenog kada se u Zagrebu održava jaki međunarodni turnir. Tako će doprinijeti još većem razvoju kako boksača tako i zadarskog boksa.