ZADAR- Župan Božidar Longin razriješio je i imenovao nove članove Upravnih vijeća Županijske uprave za ceste te Narodnog muzeja. U Upravnom vijeću narodnog muzeja razriješena je dugogodišnja članica, dipl. ekonomistica Ivana Žorž, a imenovana Vesna Sabolić, diplomirana sociologinja i organizatorica kulturnih djelatnosti. Ona je županijska vijećnica iz redova NS Reformista.  Vesna Sabolić svojedobno je radila u resoru društvene djelatnosti s Renatom Peroš, aktualnom ravnateljicom NM dok se sa Županijom nije razišla sudskim putem. U Upravnom vijeću te županijske ustanove u kulturi stalna je Meri Barač iz Grada Zadra, a nova predsjednica je odnedavno Marina Dujmović Vuković, pročelnica Ureda župana.

U Županijskoj upravi za ceste (ŽUC) umjesto nestranačke Marice Nekić u Vijeće je ušao član Neovisnih za Hrvatsku Dalibor Barešić. Nekićeva, inače pomoćnica županijskog pročelnika za gospodarstvo na vlastiti ja zahtjev tražila razrješenje, jer kako je izjavila, nije mogla ništa promijeniti.

Poveznica za ove obje županijske ustanove je poništen natječaj za ravnateljsko mjesto. Kod Narodnog muzeja razlog je bio to što nisu u natječaju stavili link na zakon o braniteljima, dok je obrazloženje za natječaj u ŽUC-u za koji je bilo više kandidata nesuvislo dano i na Županijskoj skupštini koju vodi Željko Lončar. On je kao predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a nakon odluke o poništenju natječaja u svibnju, najavio kako će on biti objavljen najkasnije za mjesec dana. Od Lončarevog ponavljanja „uskoro će" prolaze mjeseci od natječaja objavljenog u ožujku ove godine. Mile Fabijan sa 67 godina, može biti vršitelj dužnosti ravnatelja ŽUC-a do ožujka 2019. Sve po zakonu...
Slična pojava dogodila se u Domu za starije osobe s tadašnjim ravnateljem, vremešnim Grgom Šošom koji je to mjesto napustio u godinama idealnim za predloženu mirovinsku reformu.