Dino Rađa nastavlja s objavama posveta trenerskim velikanima koji su obilježili njegovu karijeru. Danas se prisjetio najvećeg zadarskog košarkaša Krešimira Ćosića.
"Krešo Ćosić. Čovjek ispred svog vremena. Prvi moj susret s njim nije bija na terenu. Doša je za trenera u Split sezonu 83/84 i dosta puta san ostaja na treningu gledat kako maltretira Sobina i ekipu. Dosta stvari koje je radija nisan nikad vidija prije. Njegov pogled unaprid je bija nevjerojatan.

Sa 18 godina je uvalija Divca u reprezentaciju. Sa 19 Tonija, Đorđevića i mene. I ne samo da smo bili u ekipi nego smo i igrali. Prvi moj nastup je Atena 87. Igra san više manje samo one slabe utakmice. U borbi za broncu protiv Španjolaca nisan igra ali kako su svi visoki imali po 4 faula desetak minuta prije kraja pošalje mene Krešo na zagrijavanje. Kad su ispali Stojko i Radovanović pogleda on mene ispod kosa pa na klupu prema Grboviću koji je bija jako krilo. Vidin ja da neće bit ništa od mog ulaska i jednostavno krenen sam na izmjenu. Prolazin Kreši iza leđa i on se okrene i pita di ćeš ti. Igrat, di ću. Stvarno oćeš igrat. Naravno. Ajde onda. Bas tako je išla konverzacija. Tako da je zadnjih 4-5 minuta na terenu bili Divac , Đorđević, Toni i ja. Klinci bez brade i uspili uzest medalju. Krešo je definitivno udarija temelje one slavne generacije i napravija bezbolnu smjenu.

Druga priča je vezana za turneju po Americi godinu ranije. Paspalj, Divac i ja zakasnimo na ručak jednu minutu. Taj dan inače u planu bija odlazak u shopping. Zamislite 85-u godinu i shopping u Americi. Tada kad nas nije bilo ničega. Dovede nas bus isprid ogromnog shopping centra i kaže Krešo. Vas trojica pred vrata ostajete vani dva sata i čekate nas za kaznu. Odoše oni unutra i mi nakon po ure procijenimo da su ko zna di i da uđemo tu negdi šta kupit. Čim smo stupili nogon unutra on izviri iza kantuna i viče. Ne, ne gospodo. Vi ne.

Kakav kralj, pokojni Krešo. Kasnije kad je bija ambasador u Washingtonu bili smo stalno u kontaktu i nismo svjesni koliko je Hrvatska košarka izgubila njegovin preranim odlaskom. Još bi moga puno toga o njemu ali ne želin bit dosadan. Počivaj u miru i fala za sve.