Najveći uspjeh u svojoj mladoj karijeri ostvario je mladi košarkaš KK Zadar, Duje Brala. Jedna od najvećih nada kluba s Višnjika dio je hrvatske kadetske reprezentacije koja je osvojila zlato na netom završenom Europskom prvenstvu u Novom Sadu, piše Sport023.

Dečki su odigrali sedam utakmica, tri u grupi i četiri u razigravanju. Duje, kojem mnogi predviđaju blistavu karijeru jedan je od najmlađih u ovoj reprezentaciji, odigrao je tri utakmice i presretan je što je dio ove predivne priče koju su iskreirali on i njegovi suigrači.

„Osjećaj je predivan kad shvatiš da se ovih 48 dana napornih treninga, odricanja isplatilo i donijelo nešto veliko, a to je zlato oko vrata. Emocije se još nisu slegle, još uvijek sam pod dojmom i sigurno će trebati proći neko vrijeme dok se vratim u realnost i shvatim što smo postigli".

Svi ističu vašu homogenost, prava ste ekipa kako na parketu tako i van njega.

„Istina, svi smo živjeli jedan za drugoga i bodrili smo se međusobno. Velika mi je čast i ponosan sam što sam član ove zlatne generacije. Svi smo kao jedna velika obitelj i po meni ta naša složnost je i jedan od važnijih faktora koji nas je doveo do ovoga".

Duje je jedan od mlađih u ovom uzrastu, kako nam je rekao trener Kuliš, pravi je zalog za budućnost.

„Hvala treneru Stipi koji mi je puno pomogao, uvijek je tu uz mene za sve, što god mi treba. Također, zahvaljujem se i izborniku Karakašu na ukazanoj prilici, nadam se da sam ispunio ono što su tražili od mene".

Sljedeću reprezentativnu akcija Brala s nestrpljenjem očekuje.

„Dogodine moja generacija ima obvezu na Europskom prvenstvu pokušati obraniti zlato. Ja kao kapetan mogu obećati da ćemo dati sve od sebe. Ono što me sada očekuje je samo rad i rad, zatvoriti se u dvoranu i trenirati. To je jedini ispravan put, znam na čemu moram još dodatno raditi kako bi bio bolji".