Ante Katalanić, tajnik GO Nezavisno za Hrvatsku potpisnik je prioćenja povodom odlaska direktora Ureda TZ Grada usred sezone:

Naš turizam je definitivno na prekretnici izborom novog direktora TZ Zadar. Smatramo da osoba koja će obnašati ovu dužnost mora biti stručnjak, kompaktan i debelo u srži branše koja pokreće naš grad.

O problemima u našem turizmu i ostavci direktora u srcu sezone, kao i greškama koje su napravljene nećemo pričati, neka ostane iza nas, ako sada imamo šansu graditi novu priču s nekim tko može pokrenuti ono što zaslužuje najdestinacija, naš Zadar. Za nas ugostitelje ova osoba se ne smije birati po stranačkoj pripadnosti jer je ovo jako bitna funkcija za sve žitelje i ugostitelje našega grada.

Moramo izabrati najboljega a definitivno imamo mladih školovanih ljudi s vizijama i idejama. (Mi kao Zadar a ne Mi kao stranka).

Ovo je za naš grad i turizam doslovno biti ili ne biti. Potencijal nam je debelo iznad gradova i mjesta koje nas uredno sustižu, bez omalovažavanja nelogično je da nas jedan Šibenik prestiže polako ali sigurno. Ovo je mišljenje gradskoga odbora NHR-a ali i mene samoga kao zadarskoga ugostitelja i mojih kolega, navodi se u priopćenju te nove stranke koja je u koaliciji s vladajućima u Zadru i Županiji.

Ante Katalanić Tajnik G.O. NHR Zadar dipl.biolog