U posljednjih nekoliko dana na više lokacija na otoku održan je sjajan cabaretni program „Cabaret à la carte", koncert Maje Posavec i Ivana Kapeca s vrlo posjećenim programom „Večer s Cohenom", u goste je stigao i zagrebački teatar Rugantino s predstavom „Za umrijet od smijeha". Publiku je oduševila i zadarska jazz, blues i soul pjevačica Elena Stella.

U subotu je najavljena velika fešta uz poseban događaj - Dani Silbe. Na samom otvorenju zaplesat će Izvorna folklorna skupina „Silba", a u goste dolaze i susjedi s Oliba - KUD Zora. Navečer će se održati rock&roll koncert zadarske grupe Jimmy Shakers, koji će potrajati do rane zore.

S Danima Silbe započinje i sportski tjedan Silbenskog kulturnog ljeta u kojem sve goste očekuju uzbudljiva natjecanja, sportske igre, potezanje konopa, silbenska alka u karićima i druga iznenađenja. Sva događanja u okviru sportskog tjedna organiziraju volonteri, koji su pripremili sljedeći program: od 4. kolovoza, održava se 10. Jubilarni silbenski turnih u šahu, kojeg koordinira volonter Martin Hawlina, 3. i 4. kolovoza održava se tradicionani ljetni turnir u balotama kojeg organizira Josip Motušić, 5. kolovoza je na redu Turnier u belotu kojeg organizira Davor Horgas, a 6. kolovoza, održava se 10. jubilarna tradicionalna utrka na Silbi koju pripremaju Ante i Marko Žorž.

Poseban dan je svakako 10. kolovoza kada će se održati više sportskih izazova, a prvi od njih je 7. Turnir u šibicama (posebno silbensko natjecanje), te u večernjim satima Silba Night Run.

„Svi mi koji smo udruženi oko realizacije Silbenskog kulturnog ljeta dišemo s ovim otokom i motivirani smo isključivo idejom da naš mali raj, naša Silba, turistički zaživi punim plućima. To je naš glavni motivator!" naglašava Kristijan Lopac.