Na zadarskoj rivi jučer je osvanula instalacija Chanel studija, montažna kućica koja je zauzela dio šljunčane i zelene površine u neposrednoj blizini Pozdrava Suncu i Morskih orgulja. 

Na atraktivnoj lokaciji do 5. kolovoza prodavat će se proizvodi poznate francuske tvrtke, a vizažisti i kozmetičari će pružati usluge šminkanje, manikure te održavati kreativne radionice. Tri dana kasnije dvoetažni studio površine 56 m2 seli na drugu poznatu lokaciju u povijesnoj jezgri grada, pored crkve sv. Donata, gdje će biti otvoren sve do kraja kolovoza.

Ove dvije najvrjednije zadarske lokacije na više od mjesec dana Grad Zadar je za ukupno 40 tisuća kuna iznajmio zagrebačkoj podružnici tvrtke Weitnauer, koja godišnje ostvaruje višemilijunski profit. Zaključak o odobrenju korištenja prostora potpisao je gradonačelnik Branko Dukić ocjenjujući to kao dobar pothvat. Resorni pročelnik Tomislav Korona objasnio nam je razloge:

- Ponosni smo što je Chanel odabrao Zadar. Ovo je hrvatska premijera i njihova prva promocija na otvorenom u ovom dijelu Europe, ističe Korona.

S obzirom na navedenu veličinu projekta, zašto mediji nisu obaviješteni?

- Chanel ima takvu poslovnu filozofiju, funkcionira preko blogera, influencera... Njihova je procjena da će putem ovih kanala medijske objave imati doseg od više stotina milijuna čitatelja. Također, tu je i utjecaj na druge turističke djelatnosti. Naime, oni su za svoje suradnike rezervirali hotel i restoran u Zadru. Benefit je na više strana, poručuje Korona.

Dodaje kako je Chanel Zadru darovao i četiri besplatna koncerta. Sinoć je nastupio Saša Lozar, a 31. srpnja pozornicu na rivu preuzet će Natali Dizdar. Isti izvođači održat će još dva koncerta (10. i 18. kolovoza) pored crkve sv. Donata.

- Grad Zadar će zaraditi i dobiti svjetsku promociju, a neće ništa potrošiti, zaključuje gradski pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom.