U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedene su dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice državljana Poljske, u dobi od 20 i 30 godina, osumnjičenih za noćni napad na zadarskog taksista na Boriku, odnosno počinjenje kaznenih djela protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom te protiv imovine oštećenjem tuđe stvari. 

U 00:50 sati u noći sa subote na nedjelju na autobusnom stajalištu u neposrednoj blizini noćnog kluba u Zadru, dvojica osumnjičenika s još jednom nepoznatom osobom, u alkoholiziranom stanju prišli kombi vozilu marke Opel Vivaro (bavi se taksi prijevozom) te dok se prvoosumnjičenik neprimjereno ponašao prema vozaču na što mu je on rekao da se makne, drugoosumnjičenik ga je kroz poluotvoreni prozor kombi vozila uhvatio za majicu pokušavajući ga izvući pri čemu mu je potrgao majicu. Osnovano se sumnja da su ga potom obojica osumnjičenika uhvatili za lijevu ruku svjesni da ga mogu teško tjelesno ozlijediti, pa su, pristajući na tu mogućnost, presavili mu je preko prozora vozačevih vrata povlačeći ga iz vozila, no u tome nisu uspjeli. Kad je oštećeni vozač uspio istrgnuti ruku iz njihovog hvata i upalio vozilo te krenuo prema naprijed, osumnjičenici su u cilju da nanesu štetu na kombi vozilu, bacili dvije pivske boce koje su u cijelosti razbile vozačev i suvozačev prozor pričinivši vlasniku vozila materijalnu štetu u iznosu od 3.500,00 kuna. Oštećeni vozač zadobio je tešku tjelesnu ozljedu u vidu prijeloma podlaktice.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv dvojice osumnjičenika zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela.