Učenici i profesori Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u Zadru, u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije i azilima iz Zadra i Privlake, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije, po prvi put organiziraju školsku amatersku reviju pasa.

Ne postoje dva ista psa mješanca i svaki od njih je jedinstven. Cilj projekta je podignuti svijest zajednice o brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca i napuštenih životinja. Na Reviji će, osim prijavljenih, sudjelovati i 14 pasa iz azila, za koje će to biti prilika pronaći svoj sretan dom. Štoviše, stručno povjerenstvo sastavljeno od učenika pod mentorstvom profesora, birat će „Miss i Mister azila", a onaj mješanac koji osvoji srca povjerenstva biti će „Njuška godine" i zaštitno lice proizvoda za pse koje školska zadruga proizvodi. Štoviše, isti dobiva nagradu „Daj šapu", a svi sudionici dobivaju male poklon pakete.

Revija će se održati u petak 1. lipnja 2018. u 16,30h, ispred Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića. Osim revijalnog dijela, sudionici i gosti mogu također prisustvovati predavanjima profesora stručnih predmeta PPV škole Stanka Ožanića. Prijave traju od 16. svibnja - 23. svibnja 2018., a prijaviti se mogu svi psi koji su čipirani, cijepljeni i nemaju rodovnicu.

Prijave se mogu izvršiti osobnim dolaskom u PPV školu Stanka Ožanića ili putem on-line prijave na službenim stranicama Škole, http://ppvs-ozanic.hr/. Prilikom prijavljivanja vlasnici trebaju ponijeti putovnicu psa. Broj prijava je ograničen.

- Pozivamo sve vlasnike šarmantnih pasa mješanaca da se prijave na Reviju i pokažu jedinstveni izgled i osobnost svog psa. Isto tako, pozivamo sve ljubitelje čovjekovog najboljeg prijatelja koji su u potrazi za psom da posjete Reviju i pronađu svog novog kućnog ljubimca, pozivaju iz škole.