ZADAR - U Zadru se ne radi samo na ulicama već je gradilište otvoreno i na pomorskom dobru - na rivi se ponovno krpa. Ovaj put je mijenjan kamen u izvedbi tvrtke Stipčevića koja ima ugovor s Gradom Zadrom za radove na javnoj površini. Onaj pohaban zamijenjen je s bračkim kamenom s kojim se i danas popločava nogostup uz bedeme ili je ostalo s gradilišta u Jazinama.
Kameni pokrov na gotovo kilometaa dugom zidu Obale Petra Krešimira IV datira iz svih vremenskih faza. Obalni zid je na mjestima saniran, na drugima podlokan. Je li vrijeme sazrelo za preslagivanje i uređenje zadarske rive dostojne Grada u središtu Jadrana. Čak se i u Petrčanim  obnavlja obalni pojas i gradi nova riva u koju se ulaže ne samo novac iz proračuna Grada zadra već i Države.

Kako od arhitektonskog natječaja po svemu sudeći neće biti ništa jer su u Gradu Zadru godinama  „u očekivanju" konzervatorskih smjernica, pročelnik Darko Kasap nam je nedavno otkrio kako se razmišlja o zahvatu na obalnom pojasu. On je u studiji D&Z, izrađenoj prije 10-tak godina, procijenjen na 50 milijuna kuna ali cijenu određuje tržište. U svakom slučaju riva bi se mogla obnavljati po fazama, smatra Kasap. Bez uređenog i čvrstog obalnog zida nema ni bilo kakvih promišljanja tog prostora koji se očekuje od davno najavljivanog anketnog natječaja arhitekata.