Nakon 15 godina na Stanove se vratio Dragan Blatnjak. Kada je 2001. godine došao iz Brotnja mnogi su se nadali da će u Zadru ostaviti dubok trag. Nakon dvije i pol sezone izvrsnih igara Blatnjak je prešao u Hajduk, a zatim igrao u Himkiju, Rostovu i Osijeku. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 12 utakmica.

U Zadar se Blatnjak vraća kao trener koji bi klubu trebao osigurati povratak u Drugu HNL. U prvom dijelu sezone više nego uspješno vodio je biogradskog Primorca, kojeg je napustio zbog neslaganja s upravom, ostavljajući ga na čelu ljestvice. U međuvremenu je Zadar tonuo, zamijenio Leopolda Burčula Vjeranom Simunićem, dobro ušao u nastavak prvenstva, ali zbog loših gostujućih igara na kraju i s njim raskinuo suradnju. Slobodni Blatnjak ukazao se kao najbolje rješenje...

- Zahvalio bih klubu što su me baš mene izabrali. Svjestan sam cilja, od prvog dana to je povratak u Drugu ligu. Uvjeren sam da ćemo ga ostvariti, imamo još četiri utakmice, znamo što nas čeka, bit ćemo apsolutno spremni, rekao je danas na predstavljanju novi trener.
Momčad je dobro upoznao vodeći Primorac u dva dosadašnja ogleda, a i posljednji mjesec slobode iskoristio je za dolaske na Stanove kada je Zadar igrao.

- Većinu igrača dobro poznajem, znam što mogu očekivati od njih. Uvažavam sve protivnike, počevši od Hrvaca koje dolaze u subotu, ali mi imamo najkvalitetnije igrače, moramo poštivati on što imamo.

I još...

- Od jučer kad sam dobio poziv emocije su velike, izuzetno sam sretan što sam na ovom terenu, svi znaju koliko volim ovaj klub i grad. Proveo sam dvije i pol lijepe godine u Zadru, imao sam sreće da me i Simunić trenirao, hvala mu što mi ostavlja dosta dobru, spremnu i motiviranu momčad.

Zadar (još uvijek) bez licence za Drugu HNL
HNS je objavio prvu odluku o licencama za natjecanje u hrvatskim nogometnim ligama. Očekivano, mnogima nije prošao zahtjev, pa tako ni Zadru, koji ne udovoljava početnim kriterijima. Tek osam klubova je dobilo licencu za prvu ligu, a za drugu ligu licencu nije dobio niti jedan klub koji se ove godine natječe u trećim ligama.
Već smo pisali kako je izvjesno da će u drugom krugu licencu iz Treće HNL-jug dobiti Split i Zadar, između kojih će trebati tražiti putnike u viši rang. Licencu nisu niti zatražile dvije vodeće momčadi, Croatia i Primorac BnM.