ZADAR- Nakon što je Ministarstvo graditeljstva prošlog tjedna ustanovilo da je građevinska dozvola za benzinsku stanicu na Viru izdana nezakonito, nadzornim postupkom traži se od Zadarska županije pokretanje stegovnog postupka protiv pomoćnice pročelnice Ivone Cota.
Nadzornim postupkom resornog ministarstva utvrđeno je kako je učinjeno niz nepravilnosti izdavanjem građevinske dozvole investitoru Tri Bartola. To će rezultirati naknadom štete kako od strane investitora uz državnu cestu tako i od općine Vir. Nadzor građevinske dozvole tražila je općina Vir koja je zahtjev za pokretanje stegovnog postupka dobila na znanje. Ono je upućeno 6. veljače na adresu Zadarska županije. Smatra se kako je pomoćnica pročelnice počinila tešku povredu dužnost , navodi se u dopisu kojeg potpisuje Biserka Matoš, voditeljica nadzora. U zahtevu iz Ministarstva piše kako je općina Vir tražila i pokretanje kaznene prijave protiv odgovornih osoba te da je iz priložene dokumentacije vidljivo kako se provode izvidi.

Na potezu je Zadarska županija u kojoj su krajem prošlog tjedna rekli kako nisu ništa dobili iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja pa ni spis  kojeg su na nadzor poslali. Oni su do sad branili legalnost  građevinske dozvole za benzinske crpku zbog koje se digla veliku prašinu u javnosti. Svi postupci koje je pokrenula Općina Vir za sada završavaju u korist njihovih protuargumenata aktu izdanom u Zadarskoj županiji.