ZADAR - Najava Brune Esih, predsjednice stranke Neovisni za Hrvatsku (NHR), da su zreli za Zadar nije uznemirila zadarski HDZ.

S obzirom na njihovo izborno tijelo, političku ideologiju, ali i rezultate koje su postigli na izborima, zadarski HDZ i IX. izborna jedinica nemaju nikakav strah od pojave nove stranke na političkoj sceni Zadra, komentirao je Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog HDZ-a. Kalmeta dodaje kako ta stranka nije napravila neki značajan rezultat na lokalnim izborima, a niti su stvorili neko jače članstvo. Na zadarskom području, vijećnici koji su dosad bili članovi HSP Ante Starčevića te par njih iz Mosta, za sada su nezavisni. Ako se dogodi da netko iz redova HDZ-a prijeđe u stranku Brune Esih to bi, prema riječima Kalmeta, moglo biti koliko je prstiju jedne ruke.

- HDZ je demokratska stranka desnog centra, koja se proteklih godina na ovom području dokazala ne samo kroz političku ideologiju već vođenjem niza projekata koji su utjecali na bolji život građana. Biračko tijelo ostat će čvrsto uz HDZ, koji, naravno, nema ništa protiv toga da netko iznosi svoje ideje i djeluje u javnosti, kazao je Kalmeta.