Kontroverzni trener s bogatim nogometnim iskustvom Vjeran Simunić sjeo je danas na klupu Nogometnog kluba Zadar. Plavi su u nezavidnoj situaciji, s imperativom osvajanja mjesta ušli su u 3. HNL-jug, a nakon 12. kola zauzimaju osmo mjesto, s osam bodova zaostatka za vodećom Croatijom.

- Nakon 12 godina opet sam tu, Zadar je tražio novog trenera a ja nisam imao angažman, radostan sam što ćemo ponovno surađivati. Svima mora biti cilj ne drugoligaš, već prvoligaš, ali do toga stoji puno truda i dišpeta. Krećemo utakmicu po utakmicu, nisam čarobnjak ni Bog koji će donijeti čudo, ali ćemo sigurno zajedno rasti i biti nezgodni svakome tko nam se pojavi s druge strane, rekao je Simunić na predstavljanju na Stanovima.

Do kraja polusezone ostala su svega tri kola i svi bi htjeli da Zadar u njima osvoji svih 9 bodova. Prva prepreka je dubrovački GOŠK.

- Sada nam treba mir, a ne velike riječi. Idemo kolo po kolo, na proljeće ćete vidjeti pravu momčad, najavio je Simunić, kojega Zadrani prvi put vide bez poznatog brka. Njega mu je, kaže, u Singapuru obrijao jedan igrač i više ga nije vraćao.

Suradnju s NK Zadrom dogovorio je do kraja sezone. Bude li uspješna, kako se svi nadaju, nema sumnje da će klub povesti i u drugoligaškoj konkurenciji.