Finalistice izbora za Miss Hrvatske dugo su se pripremale za ovaj dan, no samo je jedna mogla uzeti titulu. Nova Miss Hrvatske zove se Tea Mlinarić i prava je ljepotica! Titulu prve pratilje uzela je Nika Poljak, dok je druga pratilja Valentina Jackiv, javlja Dnevnik.hr.

Lijepu večer u Zadru otvorile finalistice, predstavnice hrvatskih županija, a predstavile su se u narodnim nošnjama. Izbor je vodio Davor Garić. "Godinama ponavljam da se svaki put nadam da će godina osvanuti kad ćemo biti među prve tri. Ponovno", rekla je Maja Vračarić, direktorica izbora za Miss Hrvatske, nakon što su se ljepotice pokazale u narodnim nošnjama.

Nakon kratkog govora, kandidatkinje su se predstavile sa izvornim poštapalicama njihovog kraja, a potom izašle u brojnim svečanim izdanjima. Pokazale su i svoje talente, a publiku su zabavljali Emina Arapović i Sandi Cenov.

Prije proglašenja pobjednica, proglašeno je i deset superfinalistica izbora za Miss Hrvatske 2017. U uži izbor ušle su Paula Hublin, Ivana Grgurević, Tea Mlinarić, Nika Poljak, Valentina Jackiv, Martina Mitar, Marija Vujević, Ivana Matić, Mišel Korenić i Helena Matošević. Nažalost, među njima nije bila Antonija Bucić, kandidatkinja Zadarske županije.

Osim stručnog žirija, u publici su se našle i neke od prijašnjih Missica. Bile su tako u publici i Ivana Ergić te Antonija Bračulj, ali i Miss Hrvatske 2016. Angelica Zacchigna. Lijepa Miss Angelica na izboru je i zapjevala te tako pokazala zaista zavidne vokalne sposobnosti, zbog kojih je na svjetskom izboru završila na četvrtom mjestu kad su u pitanju bili talenti svjetskih Missica.