Nezapamćeno nevrijeme zahvatilo je jutros Zadar. Nešto prije 7 sati sve je započelo jakom kišom i tučom. Taj je prvi udar izazvao probleme mnogim građanima. U Lidlu u Ulici Benka Benkovića voda s krova je prokišnjavala iznad dijela pekarnice.

Nakon desetak minuta stanje se primirilo, a onda je u 7.30 započelo nevrijeme koje traje gotovo već dva sata. Velik dio grada je ostao bez struje. U neka kućanstva se struje vratila.

Neki su roditelji krenuli u školu s djecom, neki odlučili ostaviti djecu kod kuće. S vremenom su se počele oglašavati škole. U OŠ Petra Preradovića nastava je otkazana. Poplavile su i neke učionice. Gimnazija Vladimira Nazora službeno je ovjavila preko Facebooka kako se zbog vremenskin neprilika nastava otkazuje. Učinila je to i OŠ Stanovi preko mrežnih stranica.

Odvodnja i vatrogasci imaju pune ruke posla. Poplavljene su operacijske sale kirurgije zadarske bolnice, otkazuju se operacije, pacijenti koji nisu alarmantni otpuštaju se kućama...Poplava je i na plivalištu Športskog centra Višnjik, dok je dvorana Krešimira Ćosića ostala suha, javljaju iz centra. 

Roditelji koji su ostavili djecu u školu pozivaju se da dođu po njih. Brojni Zadrani ostali su zatobljeni u svojim automobilima na putu do radnog mjesta. Neki nisu ni mogli do svojih automobila zbog poplavljenih dvorišta. Šahtovi su izbijeni, ulice poplavljene, promet je gotovo nemoguć. Ljudi izlaze po nevremenu i spašavaju stvari i zimnicu iz svojih podruma.

Pogled na prognostičke karte ne obećava smirivanje vremena tako brzo, tako da je malo prilika za saniranje stanja. Samo nastaje nova šteta.