ZADAR- Zadar doživljava potop biblijskih razmjera. Noine arke svuda su po Gradu. Nosi ih voda, bujica koju zemlja ne može progutati.

Zemlja ne može zadržati niti ono što je već odavno mrtvo. Pokazuju to fotografije koje smo dobili s terena: iz uvale Bregdetti u kojoj je među barkama zapeo jedan križ, te uz potok Ričine gdje je voda do ograde donijela grobljansku opremu. Hoće li još kosti plivati po gradu, pitaju se najmračnije raspoloženi Zadrani na ovaj apokaliptičan dan.

Datum najveće američke tragedije, 11. rujna kada su srušeni Twinsi u New Yorku, prvi dan početka suđenja bivšem gradonačelniku Zadra i dan kada je politička svita slila se u Zadar. Na žalost, Zadar je uspio istisnuti tragediju povijesnog uragana u SAD-u s naslovnica medija.

Zadar je pogođen prirodnom silom na kraju ljeta, kao što je Split bio početkom sezone klimatskih krajnosti. Drugi put u rujnu Grad je pogodilo nevrijeme, ali ovakvo se ne pamti. Kiša pada bez prestanka, „kao nad Brestom tog dana" a Grad tone pod nezapamćenom količinom vode. I ne treba nikad zaboraviti da je prva takva poplava odnijela i jedan mladi ljudski život.