ZADAR- Gužva u Zračenoj luci Zadar ne jenjava, rekordi se ovog ljeta obaraju.

-Lani smo imali maksimalnih 103 tisuće putnike, prevezenih po udarnim ljetnim mjesecima, a ove godine te brojke dosežu 115, odnosno 120 tisuća putnika, doznajemo od Nikole Baraća, koji je uz operativni posao zadužen i za informiranje. On očekuje kako bi Zračna luka Zadar ove godine dosegnula 600 tisuća putnika. Popunjenost aviona je odlična. Doseg zračnih linija ove je godine proširen na Beč, München, Bristol.

Kopenhagen, Glasgow, Milano te nakon prvog Ryanairovog leta za London preko aerodroma Standsted, drugi prijevoznici lete za još druge dvije zračne luke tog grada.
Vikendom je u operativnom postupku 30-tak aviona dnevno. Sinoć je posljednji iz Dublina sletio u ponoć i 20 minuta. Na aerodromu sve vibrira: od službi Zračne luke, preko ugostiteljske, do  razno raznih uslužnih i zaštitnih djelatnosti.

Već je ova sezona pokazala da treba širiti kapacitete. Uz velike avione, aerodrom u Zemuniku je gotovo najveća baza na Jadranu za tzv. generalnu avijaciju. Mali avioni slijeću u Zadar jer im je to odredište, ali i dijelom i radi toga što splitski aerodrom koji ima najveći turistički promet, nema mjesta za generalnu avijaciju.

Prvih 10 dana kolovoza kroz Zračnu luku je prošlo 39 509 putnika što je 17 posto više nego li u prvoj dekadi prošlogodišnjeg kolovoza. Suvišno je isticati da je u strukturi putnika gotovo 95 posto stranih.