Plava boja je za papir, žuta za plastiku, zelena za staklo, a siva za odlaganje metala - rečeno je, ponovljeno i naučeno! Ako već od ranije i nisu znali, virski mališani iz Dječjeg vrtića „Smješko" sada su stekli prva ekološka znanja, pomalo se zabavili i igrali te na djelu vidjeli djelatnike komunalnog poduzeća „Čisti otok". Metla je tako za metenje, strojna čistilica počisti baš sve s ulice, a nakon što se pojede krafna i popije sokić, sve se odloži u vrećice i kante za otpad razvrstane prema bojama i namjeni. Virski mališani dobili su i slikovnice na temu čuvanja okoliša, a potom se nakon odrađene radionice vratili u vrtić.
Program radionice i prezentacije ekoloških vještina i znanja sjajno je danas na Trgu svetog Jure vodila Vesna Đili iz zadarske „Čistoće", a kao i uvijek pomagao joj je omiljeni djelatnik „Čistog otoka" Jure Vučetić.
„Meni je bilo super! Uvijek je tako kad postoji pozitivna reakcija djece na sve što se prezentira i kroz igru nauči. Djeca to zapamte i shvate vrlo ozbiljno te odmah primjenjuju kao životni standard", kazala nam je gospođa Đili posebno istaknuvši zadovoljstvo suradnjom s virskom komunalnom tvrtkom i dječjim vrtićem kao suorganizatorima ove ekološke radionice. Krafne i sokove za virsku djecu pripremili su djelatnici destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam" i restorana „Kotarina".