Nakon pravomoćne presude kojom je Zadranin Ante Božić oslobođen plaćanja 698 kazni za parkiranje, gradska vijećnika SDP-a Irena Dragić poručila je da je "sada svim građanima koji su uredno plaćali parking do 2015. godine jasno da je to bilo nelegalno i protuzakonito naplaćivanje".

- Ono što još više boli građane je da nismo svi jednaki. Nekima se kazne stavljaju redovito i to onima kojima voze mala dostavna vozila i onima čiji su obiteljski automobili stari i derutni za razliku od onih koji svoje skupe limuzine parkiraju cijeli dan tik do mosta i na nogostupima, a da kartu za parkiranje nikada nisu platili, a pauci ih zaobilaze u širokom luku. Dok siromašni građani uredno plaćaju, bogati i bahati se izruguju i to je, nažalost, slika našeg grada. Tko je odgovoran za to što nismo svi jednaki i za izgubljene sudske sporove i maltretiranje ljudi, za bezakonje i nedopustive privilegije? Činjenica je da sada postoje pravomoćne presude i da u gradskoj tvrtki Obala i lučice koja vodi taj posao "nešto ne štima", rekla je Dragić navodeći vlastiti primjer. 

- Jedan takav privilegirani vozač bio je parkiran na nogostupu na Bilom brigu i nije mogao izaći s nogostupa. Pauk je, na njegov poziv, odnio moj automobil, ispričala je. 

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta oštro je odbio njezine navode pozivajuće da, ako postoje, takve "bogate i privilegirane" vozače prijavi nadležnim institucijama.

- Dosta mi je tog općenitog, recite koji su, možete slobodno i meni. Vi hoćete reći da Obala i lučice dozvoljava nekome da na takav način parkira, a ja ću vam reći da i ja kad parkiram i zaboravim ubaciti kune dobijem kaznu. Koji su onda ti koje Obala i lučice oslobađa parkinga?! Meni je to nestvarno, poručio je Kalmeta.

Zamjenik gradonačelnika Zvonimri Vrančić ponovio je da je rješenje ovog učestalog problema u povijesnog gradskoj jezgri otvaranje parkirnih mjesta uz centar grada, odnosno izgradnja javnih garaža.

- Planovi postoje i nadamo se njihovoj skoroj realizaciji, poručio je Vrančić.