Povodom postignutih uspjeha na Svjetskom prvenstvu za juniore i kadete koje je od 28. kolovoza do 4. rujna održano u Dublinu u Irskoj, gradonačelnik Božidar Kalmeta primio je trenera i borce Kickboxnig kluba Pretorian iz Zadra.

- Pet boraca, Boris Orlović, Roko Erstić, Žarko Pedisić, Filip Pavić i Karlo Petani tijekom ljeta naporno su trenirali i pripremali se za ovo Svjetsko prvenstvo i naš se zajednički trud isplatio, istaknuo je prvi čovjek kluba i trener Mentor Topalli.

- Sezona za nama jedna je od najuspješnijih u povijesti kluba. Ovih pet boraca svojim su rezultatima zavrijedili poziv u kickboxing reprezentaciju i s ponosom su predstavljali Hrvatsku i Zadar na natjecanju u Irskoj. Oni su svojim velikim zalaganjem i trudom opravdali povjerenje kluba i još jednom dokazali da se u sportu može napraviti veliki tezultat samo predanim radom i odricanjem, kazao je Topalli.

Gradonačelnik Kalmeta čestitao je borcima na osvojenim medaljama na Svjetskom prvenstvu istaknuvši da Grad Zadar podupire i prati sve svoje svoje sportaše i kroz resorni odjel i kroz Športsku zajednicu te će tako nastaviti i u buduće. Ovom prigodom gradonačelnik je mladim sportašima darovao ono što im je svakodnevno nužno potrebno: rukavice, štitnike i kacige za trening.

Boris Orlović: Zlato u disciplini light contact do 79 kilograma

Roko Erstić: Srebro, light contact, srebro, kick light, -89.

Žarko Pedisić: bronca u kick lightu (+69 kg)

Karlo Petani: Svjetski juniorski prvak u disciplini K-1 do 91 kilograma.

Filip Pavić: u reprezentaciji HKBS-a. Prvak drzave u light contact disciplini -69 kg, osvajač Europskog kupa u kick lighatu u dvije kategorije -63 i -69 kg.