Likovna kolonija u organizaciji Galerije hrvatske sakralne umjetnosti Laudato Corde i Falkensteiner Hotel & Spa Iadera održava se u Falkensteiner hotelu Iadera u Zadru od petka do nedjelje 30. rujna, priopćili su iz Zadarske nadbiskupije.

Na koloniji sudjeluje pet vrhunskih akademskih slikara: Josip Botteri Dini, Tomislav Buntak, Svjetlan Junaković, Koraljka Kovač i Maja Vidović, čija će djela o temi krajolika biti izložena na prodajnoj izložbi u hotelu u večernjim satima u subotu 29. rujna.
Na otvorenju izložbe u subotu 29. rujna s početkom u 20,00 sati u hotelu Iadera prisutne će pozdraviti generalna direktorica Falkensteiner Hotel & Spa Iadera, Yvonne Tesch, vlasnica Galerije hrvatske sakralne umjetnosti Laudato Corde Ksenija Abramović i likovni kritičar i kustos Branko Franceschi. U glazbenom dijelu programa sudjeluje zadarska klapa Ardura. 


Umjetnici će imati potpunu tematsku i stilsku slobodu, a u ugodnom okruženju prestižnog hotela posjetitelji će imati i mogućnost razgovora s umjetnicima. Bit će to još jedan doprinos hrvatskoj suvremenoj likovnoj sceni, a ujedno i spoj odmora s uživanjem u kulturi.


Prema uvodnoj riječi u katalogu, tema pejzaža likovne kolonije odabrana je iz razloga:
„Pejzaž je iz vizure sakralnog umjetnika nastavak izražavanja drugim sredstvima: priroda, od najsitnijeg bića do svemirskih prostranstava, prenosi šapat Stvaranja. Svijet i priroda, kako je opisano u Knjizi Postanka, izvorno su dobri, a svojoj će prvobitnoj dobroti biti privedeni i na kraju vremena. Biljke i životinje, palme i zvijezde, mudrije su od čovjeka, one svojim postojanjem svjedoče o vrhunskom umijeću Stvoritelja i o njegovoj plemenitosti - daleko od čovjekove zbrke i nereda."