Radnicima Podravke i Belupa onemogućen je pristup internetskim stranicama Slobodne Dalmacije! To nam je potvrdilo čak pet zaposlenika iz različitih kompanijskih cjelina koji na računalima na radnome mjestu i dalje mogu zaviriti na stranice svih medija, ali ne i na onu splitskog dnevnika.

- Jednog jutra jednostavno više nisam mogla otvoriti site "Slobodne", koji inače nabrzinu pogledam zajedno sa stranicama drugih dnevnih novina - potvrdila nam je Podravkina djelatnica iz administracije.

Da slučajno ne bi sve završilo samo na "tehničkim teškoćama", provjerili smo tu informaciju u još četiri Podravkine i Belupove službe. Odgovor je svuda bio isti: na sve stranice možemo osim na "Slobodninu". No, službene obavijesti unutar kompanije o odluci da je stranica "Slobodne" zapravo blokiran i dalje nema.

"Cenzura" u Podravkinoj mreži dogodila se nedugo nakon što je "Slobodna" prenijela tekstove Podravskog lista o "omladinskoj radnoj akciji" koju je šef Uprave Zvonimir Mršić organizirao uoči Uskrsa po trgovačkim lancima te drastičnom "kresanju" lanjske dobiti kompanije.

Mršiću je, kako se šuška u menadžerskim krugovima, zasmetalo to što ga je dio medija ismijao nakon teksta o uskrsnoj ORA-i, koji je prva na svojem web-siteu objavila upravo Slobodna Dalmacija. Neki su ga dnevni listovi nakon toga u udarnim komentarima uspoređivali i s Mao Zedongom, koji je intelektualce slao na prisilan rad na rižina polja. Internetska stranica "Slobodne" našla se, tako, u rangu s pornografskim stranicama: to su danas jedina dva sadržaja koja su blokirana na Podravkinu serveru.