Ulaznice za Ruski carski balet koji će se 25. studenoga ponovno predstaviti zadarskoj publici, ovaj puta s izvedbama modernog baleta Carmen i Bolero kreću u prodaju u ponedjeljak 17. listopada.

-U prodaju će biti pušteno 3500 ulaznica. Dvorana će biti podijeljena u dva dijela, parter za kojeg treba izdvojiti 140 kuna i tribine za koje ulaznica stoji 100 kuna. Za razliku od Labuđeg jezera koje je u travnju zbog velikog interesa imalo dvije izvedbe, ovaj put na programu će biti samo jedna predstava, kazao je direktor ureda Turističke zajednice Grada Zadra Zvonko Šupe.

Prije njega v.d. predsjednika Branko Ganzulić se osvrnuo na seriju, kako kaže, vrhunskih događaja pod okriljem ove turističke zajednice koja je započela 2007. godine koncertom Zucchera na Đilu.

- Ne želim se prisjećati što je bilo prije, no činjenica je se počeli osjećati metropolitanski štih našeg malog grada i da smo preskočili kategoriju malog mista, istaknuo je Ganzulić okružen uokvirenim plakatima koncerata Natalie Cole, Jose Carrerasa, Paco de Lucie, Zucchera, Lennyja Kravitza...

Također je izrazio želju da grad dobije veliku koncertnu, po mogućnosti, polivalentnu dvoranu kako bi se povećao broj velikih događanja tijekom jesensko-zimskog razdoblje.

I ovoga puta Turistička zajednica je ostvarila suradnju sa Nenom Jurišić i plesnom udrugom Gesta koja će biti svojevrsni promotori baletnog spektakla koji će prema najavama trajati 75 minuta, 30 minuta Bolero i 45 minuta Carmen.