ZAGREB - Za karizmatičnog Zlatka Sudca kriza je čini se strani pojam. Kontroverzni svećenik, za neke istinski stigmatik, a za druge neukusni imitator lika Isusa Krista, prihode svoje tvrtke Joshua u prošloj je godini povećao za pet puta, na 2,9 milijuna kuna, čime uspješno gazi preko recesije, piše tportal.

U 2009. godini Joshua objavljuje CD Zlatka Sudca pod imenom 'Put, istina i život', prihodi tvrtke rapidno rastu na 2,9 milijuna kuna, a dobit na 1,5 milijuna.

No Sudac tu ne staje, pokreće i svoju web-stranicu na kojoj se predstavlja kao slikar, kipar, pjevač i književnik. Također, najavio je još jedan korak dalje u medijskoj ekspanziji - osnivanje katoličke televizije.

Zlatko Sudac novac od prodaje knjiga i CD-ova obećao je dati u humanitarne svrhe, za pomoć braniteljima i pokretanje pastoralnog centra u Jastrebarskom.

No odluka tvrtke o raspodjeli dobiti iz 2009. pokazuje da je svih 1,5 milijuna kuna raspoređeno kao zadržana dobit, i nije isplaćena vlasniku kao dobit. Je li išta od tog novca uplaćeno u humanistarne svrhe, ostaje nepoznanica.