Među ljubiteljima Formule 1 postoji jedno vječno pitanje, koji je vozač najbolji ikad?

Prema statistikama, to je zasigurno sedmerostruki svjetski prvak, njemački vozač Michael Schumacher, koji je tijekom svoje karijere osvojio sve što se osvojiti dalo i oborio sve rekorde u tom sportu. No mnogi ga ljubitelji formule, iako mu ne dvoje umijeće u vožnji, ne vole zbog njegovih često dvojbenih poteza, na granici regularnog, te kao najboljeg navode francuza Alana „Profesora" Prosta, čovjeka koji je četiri puta uzeo titulu najboljeg vozača. Ipak, najveći je broj onih koji najvećim vozačem u povijesti smatraju trostrukog prvaka, nikad prežaljenog brazilca Ayrtona Sennu.

Vozač koji je tijekom svoje karijere upisao brojne pobjede, te svojim potezima na stazi izazivao divljenje, kako gledatelja, tako i svojih konkurenata, tragično nas je napustio 1994 godine, u svojim najboljim vozačkim godinama. Te Velike nagrade San Marina i danas se sjećaju brojni ljubitelji Formule 1. I samo sjećanje na to nedjeljno popodne kod mnogih izaziva trnce, a kod mnogih i suze u očima.

Danas, 15-tak godina kasnije, Ayrtonova legenda živi i dalje. Nakon brojnih ispričanih priča, svjetlo dana ugledao je novi dokumentarac koji će sve ljubitelje brzog brazilca podsjetiti na njegove velike vožnje, a svim mladim ljubiteljima sporta pokušati objasniti zašto je upravo Senna najbolji ikad i zašto se na svakoj novoj utrci Formule 1 njegovo ime izgovara sa strahopoštovanjem.

Ayrton Senna Da Silva - jedan i jedini, najveći od najvećih!

 

Najavu dokumentarca pogledajte na donjem linku.