SHREK UVIJEK I ZAUVIJEK
Redatelj: Mike Mitchell
Sinkronizirano - Glasovi: Vedran Mlikota, Renata Sabljak, Krešimir Mikić, Sven Medvešek...

Nakon što se borio sa strašnim zmajem, spasio predivnu princezu i oslobodio cijelo kraljevstvo, što bi još jedan ogar mogao učiniti?

Pa, kad je riječ o Shreku, on se pretvara u pravog obiteljskog čovjeka. Umjesto da plaši i tjera seljane, kao što je to nekad činio, neodlučni Shrek sada je postao lokalna legenda koja nevoljko pristaje seljanima davati autogram na njihovim vilama. Gdje je nestao zastrašujući urlik zelenog čudovišta? Žudeći za vremenom kad se osjećao poput "pravog ogra" Shrek pristaje sklopiti pakt sa slatkorječivim prevarantom Rumpelstiltskinom. Tako se Shrek odjednom nađe u izokrenutoj, alternativnoj stvarnosti neke sasvim druge dimenzije u kojoj je njegova vrsta ugrožena, Rumpelstiltskin je kralj, a on i Fiona se nikada nisu sreli. Sada Shreku ostaje da razbije tu čaroliju koja je nastala njegovom krivnjom, spasi prijatelje, te se ponovo vrati svojoj jedinoj pravoj ljubavi i svijetu u kojem je živio...

U ovoj pustolovini ponovno mu društvo prave brbljavi Magarac (koji ga ne poznaje) i Mačak u čizmama (sa kojih nekoliko kila viška). Hoće li uz njihovu i pomoć Fione uspjeti pobijwediti podmuklog zlikovca Rumpelstiltskina? Provjerite u kinu!