IRON MAN 2 - akcijski spektakl
REDATELJ: Jon Favreau
ULOGE: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke


Sada kada cijeli svijet zna da superbogati industrijalac Tony Stark stoji iza crveno-zlatnog oklopa Iron Mana, on pokušava naglasiti prednosti Iron Manovog odijela ponovnim otvaranjem ekstravagantne izložbe Stark Expo, koju je pokrenuo njegov pokojni otac i na kojoj se izlažu ljudske inovacije nadahnute njegovom tehnologijom.

A dok američka vlada inzistira na tome da Tony revolucionarno oružje preda vojsci, Ivan Vanko zvani Whiplash, misteriozni čovjek iz prošlosti obitelji Stark, pokušava uništiti Tonyja otkrivanjem vlastitog razarajućeg oružja koje se temelji upravo na Starkovoj tehnologiji. Napadnut sa svih strana, te suočen s vlastitim osobnim demonima, Tony je konačno primoran pozvati svoje saveznike - i stare i nove - da mu pomognu u borbi protiv sila koje prijete ne samo njemu, već i čitavom čovječanstvu...

 

U nastavku se pojavljuju se glavni likovi iz prvog djela, Robert Downey Jr i Gwyneth Paltrow, uz nekoliko novih lica. Nove snage su glavni negativci, Mickey Rourke koji glumi Whiplasha, te Scarlett Johansson kao Crna Dalija. Tu je još i Sam Rockwell koji glumi Justina Hammera, multimiljardera i poslovnog konkurenta Tonyja Starka, te umjesto Terrence Howarda, Don Cheadle kao Tonyjev najbolji prijatelj i suborac, poručnik James Rhodes.