SHERLOCK HOLMES
Redatelj: Guy Ritchie
Uloge: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong

Sherlocka Holmesa proslavilo je pronalaženje istine u najsloženijim misterijima. Uz pomoć dr. Johna Watsona, svog saveznika od povjerenja, renomirani „detektiv savjetnik" hvata zločince svih vrsta oslanjajući se na svoju jedinstvenu moć zapažanja, zadivljujuće vještine zaključivanja i sirovu snagu šaka. No, sada se iznad Londona sprema oluja, prijetnja s kakvom se Holmes nikad prije nije suočio... i upravo onakav izazov kakvoga je tražio.

Nakon niza brutalnih, ritualnih ubojstava, Holmes i Watson u posljednji čas spašavaju najnoviju žrtvu i razotkrivaju ubojicu: neskrušenog lorda Blackwooda. Prilazeći vješalima, Blackwood - koji je svojom povezanošću s mračnim i moćnim silama terorizirao i zatvorenike i tamničare - upozorava Holmesa da smrt nad njim nema moć i da se njegovo smaknuće odlično slaže s njegovim planovima. A kada Blackwood po svemu sudeći održi svoje obećanje, njegovo tobožnje uskrsnuće uspaniči London i unese pomutnju u Scotland Yard. No za Holmesa, igra još uvijek traje.

U utrci da spriječe Blackwoodovu smrtonosnu spletku, Holmes i Watson upadaju u svijet crne magije i zapanjujućih novih tehnologija, gdje je logika katkad najbolje oružje za borbu protiv kriminala... i gdje je dobar udarac desnicom često dovoljan da obavi posao.

U dinamičnom, novom izdanju najslavnijeg lika sir Arthura Conana Doylea, Robert Downey Jr. glumi legendarnog detektiva Sherlocka Holmesa. Otkrivajući da su njegove borbene vještine jednako dobre kao i njegov slavni intelekt, Holmes koristi vlastite jedinstvene metode za pronicanje u samu srž slučaja i putuje tamo gdje nitko ne bi ni pomislio otići kako bi pronašao ono što drugi ne mogu vidjeti.