AVATAR - sf akcijski spektakl
REDATELJ: James Cameron
ULOGE: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver...


AVATAR, igrani film nove generacije specijalnih efekata, pružit će vam sveobuhvatno filmsko iskustvo nove vrste, u kojem revolucionarna tehnologija izumljena za stvaranje filma nestaje u emocijama likova i poletu same priče. AVATAR nas vodi u spektakularni svijet koji nadilazi maštu, gdje će novo pristigli vojnik sa Zemlje krenuti na epsku pustolovinu, boreći se na kraju za vanzemaljski svijet kojeg počne zvati domom.

Vanzemaljski svijet doživljavamo kroz oči Jakea Sullya, bivšeg pripadnika Marinaca, sada prikovanog za invalidska kolica. No, usprkos njegovom slomljenom tijelu, Jake je u duši još uvijek ratnik. Dobiva zadatak da otputuje svjetlosnim godinama daleko od Zemlje, u postaju na planetu Pandora, gdje korporacije iskopavaju rijedak mineral nužan za rješavanje energetske krize na Zemlji.

Pošto je atmosfera Pandore toksična, znanstvenici su stvorili Program Avatar, koji omogućuje ljudskim „upravljačima" da povežu svoj um sa biološkim tijelima na daljinsko upravljanje prilagođenima smrtonosnim uvjetima Pandore, nazvanim avatarima. Ti avatari su genetskim inženjeringom stvoreni hibridi ljudske DNK i DNK autohtonog naroda Pandore; Na'vija.

Preporođen u tijelu avatara, Jake ponovno može hodati i dobiva zadatak infiltrirati zajednicu Na'vija, koji su glavna prepreka iskapanju dragocjenog minerala. No, kada Jakeu prelijepa Na'vi ženka Neytiri spašava život, njegovi prioriteti se mijenjaju. Jakea usvaja njen klan, i on uči kako postati jedan od njih, što uključuje brojne ispite i pustolovine. Kako se veza između Jakea i njegove učiteljice Neytiri razvija, on počinje poštovati način života Na'vija, te na koncu zauzima svoje mjesto među njima. Uskoro će se suočiti sa svojim najvećim ispitom, vodeći ih u epskom sukobu koji će odlučiti o sudbini čitavog jednog svijeta.